gepost op maandag 29 augustus 2016

Beste mensen ,

 

Tijd voor een  UPDATE.

Na 2 jaar heeft Thomas De Groote zijn huisartsenopleiding in onze praktijk voltooid.

 

Dokter Thomas is volledig klaar om op eigen benen te staan in Aalter in de groepspraktijk De Boomgaard . Zonder twijfel zal hij dat uitstekend doen.

 

Voor ons breekt dus ook een nieuwe periode aan : wij verwelkomen Dr Gertjan De Flou,  onze nieuwe HAIO ( huisarts in opleiding ). We kijken uit naar de komende samenwerking waarin we weer veel  van elkaar zullen leren

 

Lieve en Filip

gepost op dinsdag 5 augustus 2014

Beste mensen ,

 

Begin september breekt er voor ons en voor de praktijk een nieuwe spannende tijd aan .

We hebben beslist om te gaan werken met een HAIO , een huisarts in opleiding.

De studies tot huisarts duren in totaal 9 jaar . Na 7 jaar universitaire jaren krijgt men het diploma van arts .Alvorens men zelfstandig  als  huisarts mag werken, dient men nadien nog 2jaar beroepsopleiding te volgen .HAIO staat dus voor HuisArts In Opleiding. Dit is een beetje te vergelijken met een assistent in het ziekenhuis die wordt opgeleid tot specialist . De HAIO is dus  al afgestudeerd als arts en mag dan ook zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken doen

Hij/zij werkt wel onder  de verantwoordelijkheid van zijn praktijkopleider in dit geval Filip .

Dit betekent dat de HAIO regelmatig overlegt met de praktijkopleider en dat deze ook beschikbaar moet zijn .

Dit eerste jaar zal dat Thomas De Groote zijn . Thomas is een jonge enthousiaste arts , die we graag willen begeleiden en warm willen maken voor ons mooie beroep.

De consultaties bij Thomas zullen ook via het internet of telefonisch  kunnen gemaakt worden , zoals bij ons .Hij zal steeds parallel werken , dat wil zeggen dat er altijd één van ons 2 aanwezig is in de andere consultatieruimte . Tijdens de wachtdienst zijn we stand-by .

Indien advies nodig is , dan kan dat vlot gebeuren . Elke dag worden de patienten overlopen en besproken. Thomas is ook in het bezit van het diploma sportarts .

We verwachten van Thomas dat hij onze praktijk extra kan ondersteunen

Ook voor de praktijkopleider is het een positieve ervaring: jonge krachten brengen immers verfrissende nieuwe ideeën mee en confronteren ons met de meest recente wetenschappelijke visie.

Iedereen heeft natuurlijk de vrijheid om een arts te consulteren naar keuze, zoals ook nu het geval is.

De consultaties in kader van preventie van hart - en vaatziekten , kanker ( vanaf 45j ) worden wel enkel verzorgd door Thomas zoals dit gebeurde tot op heden door Lien onze verpleegkundige. Tijdens deze consultatie wordt het volgende verricht : nuchtere bloedafname voor oa cholesterol en suiker , EKG indien nodig , verzamelen stoelgang voor onderzoek op bloed , oogdrukmeting , bloeddruk en hartritmebepaling , gewichtscontrole, …

Samen met de komst van Thomas , neemt de praktijk  afscheid van Lien Van Steenkiste .

Lien heeft ons ruim 5 jaar enorm geholpen en we zijn haar zeer dankbaar voor haar inzet voor ons en voor de praktijk.

De beslissing is er in samenspraak gekomen . De tijd was aangebroken voor beide partijen.

Samen met haar partner Stefaan zal Lien zich volledig richten op de uitbating van hun nieuw koffie – en eethuis die binnenkort gelanceerd wordt in de oude brugsepoort 44 .

We wensen Lien heel veel succes !

 

We hopen dat jullie zich zullen kunnen vinden in deze verandering , waarvan wij overtuigd zijn dat ze de moeite waard is .

Vol vertrouwen kijken we uit naar een leerrijk en boeiend  jaar !

 

 

Lieve en Filip